Om Mindful Running

Om Mindful Running

 

Jag som står bakom Mindful Running heter Ulrika Jönsson Belyazid. Jag har sprungit i hela mitt liv - bokstavligt talat. När jag var yngre var det framförallt orientering som gällde. Då tränade jag hårt och tävlade som junior på landslagsnivå. De senaste 15 åren har jag mest ägnat mig åt det jag kallar för njutningslöpning. Det betyder inte att jag aldrig tar i, det gör jag då och då. Men jag springer bara för mitt eget höga nöjes skull, för att jag tycker det är så himla kul och för att jag mår så bra. För mig är löpningen en upplevelse och ett äventyr - varje gång jag ger mig iväg ut! Det är de känslorna jag skulle vilja dela med mig av till er genom Mindful Running.

 

Namnet Mindful Running har jag valt eftersom mindful betyder att vara närvarande. Här handlar det om att vara här och nu när vi löptränar, fokusera på känslan i kroppen, känna lusten och få flytet. Helt enkelt hitta tillbaka till den rörelseglädje många av oss kände som barn. Det innebär inte att man inte får eller kan tänka på något annat medan man springer, många av mina bästa idéer har jag fått under just en löptur. Det handlar mer om att låta tankar komma och gå (även negativa sådana). Att vara mindful innebär för mig även att vara snäll mot sig själv - både fysiskt och psykiskt. Då tror jag resultaten kommer, i form av ett ökat välmående och en bättre hälsa.

 

Bra att veta kan också vara att Mindful Running satsar på prehab, så att du ska slippa rehab! Amerikansk forskning visar att en av sju löpare är skadad och att ytterligare tre av sju har "känningar" (alltså ett förstadium till skada) - något som de flesta ignorerar. För att stärka upp svagheter och obalanser i kroppen, innan de leder till att man blir skadad, får alla som deltar i våra löparkurser ett styrke- och rörlighetsprogram med övningar speciellt anpassade för löpare. Vissa av övningarna genomför vi under passen, andra övningar passar bra att göra hemma.

 

Jag är utbildad löpcoach genom Urban Tribes och licensierad CrossNature-instruktör (vanlig CrossNature samt CrossNature barnvagn och CrossNature familj). När jag inte springer arbetar jag som frilansjournalist. Jag skriver mestadels om miljö och hållbarhet, något som faller sig naturligt eftersom jag i grunden är biolog, men även en hel del om medicin och hälsa.

Copyright © All Rights Reserved