Om oss

MINDFUL RUNNING

OM MINDFUL RUNNING

HEJ, JAG ÄR ULRIKA

Och det är jag som är Mindful Running! :-) Sedan har jag några fantastiska kollegor som jag bjuder in då och då för att hålla workshops, föredrag och annat smått och gott. Men det är mig ni möter varje dag... Och så ibland min allra finaste lilla springkompis Flisan förstås.


Jag har sprungit i hela mitt liv - bokstavligen. När jag var yngre var det framförallt orientering som gällde. Jag tränade hårt och tävlade som junior på landslagsnivå. De senaste 15 åren har jag ägnat mig åt det jag kallar för njutningslöpning. Det betyder inte att jag aldrig tar i. Det gör jag! Men jag springer bara för mitt eget höga nöjes skull, för att det är så himla kul och för att jag mår så bra av det. För mig är löpningen en upplevelse och ett äventyr - varje gång jag ger mig iväg ut! Det är den känslan jag vill dela med mig av till er genom Mindful Running! Upplägget på kurser och pass baserar jag delvis på det jag har lärt mig på utbildningar och kurser, men framförallt på ett liv fyllt av löpning och träning!

Boka en PT-timme för att titta närmare på din löpteknik

eller köra ett träningspass!

Utbildningar och kurser

Löpcoach

Hos Urban Tribes - ett av Sveriges största företag inom löpcoaching för företag.

Crossnature-instruktör

Vanlig Crossnature samt Crossnature barnvagn och Crossnature familj.

"Första hjälpen" i stress och utbrändhet

Konkreta verktyg, råd och tips, yogaövningar och meditationer mot stress och stressrelaterade sjukdomar.

Fysisk aktivitet på recept

Aktörsutbildning hos SISU idrottsutbildarna om metoden FaR, FYSS och förebyggande arbete inom hälso- och sjukvården.

Namnet Mindful Running har jag valt eftersom mindful betyder att vara närvarande. Här handlar det om att vara här och nu när vi löptränar (eller styrketränar), fokusera på känslan i kroppen, känna lusten att röra sig och hitta flytet i steget. Helt enkelt hitta tillbaka till den rörelseglädje många av oss kände som barn. Det innebär inte att man inte får eller kan tänka på annat när man springer. Många av mina bästa idéer har jag fått under just en löptur. Det handlar mer om att låta tankar komma och gå och inte fastna i dem.


Att vara mindful innebär för mig även att vara snäll mot sig själv - både fysiskt och psykiskt. Då tror jag att resultaten kommer - i form av ett ökat välmåeende och en förbättrad hälsa!


Bra att veta kan också vara att Mindful Running satsar på prehab så du ska slippa rehab. Många löpare får "känningar" (förstadium till skada, och något som de flesta ignorerar), och många löpare blir skadade. För att stärka upp svagheter och obalanser i kroppen får alla som deltar i våra löparkurser styrke- och rörlighetsövningar speciellt anpassade för löpare.